Sesongavslutning 

STATUS SKYBIKER AWARDS 19.10.05

Kategori             Navn             Registrerte stemmer
Spaceman           Oscar             III
                          Erik E             II

Big Rush              Johan             III
                          Henning          IIII

Cool Dude           Stein               IIIIII  
                          Frode              II
                          

Hva skjedde ? Hvorfor Nominert? Her er begrunnelsen:

Oscar:
Lånte Norges eneste BMW1200HP2 (2006 mod) av importøren for en liten prøvekjøring på grus. Under filmoppdrag, (bl.a. for Skybikers) gruset han så grundig at BMW Norges landsdekkende demotour av sykkelen måtte avlyses pga tryningen. 

Erik:
Skled i fjor høst (etter at vi andre hadde parkert for lengst) på dieselsøl. Surfet en lengre strekning på ryggen mellom lastebilene under Østbanelokket, og måtte som følge av dette kjøpe ny sykkel. Det ble en BMW F650, som han handlet midtvinters. I februar "måtte" han prøve den, og trynet sporenstreks med den også. Brukte deretter krykker i noen måneder.

Johan
Krasjet på samme sted som sist (i slaktern, da han skulle henge på Røeden med kalde dekk), av samme grunn som sist (horn i panna). For å spare kåpa la han seg under sykkelen og nærmest bar den ut i sandfella. Det hele foregikk på første passet denne sesongen, og i de neste passene (etter tryningen) økte han farten ytterligere. 

Henning
På tross av tydelige "ta det rolig" signaler fra mannen foran - om nær forestående radarkontroll - giret han likevel ned 3 hakk og ga flatt jern forbi en bobil. I 50 sonen. At mannen ikke ble fotgjenger er et under. Denne situasjonen  oppsto etter sigende fordi "Jeg hater å ligge bak bobiler. De lukter ille, hindrer sikten fremover og gjør det vanskelig å oppdage radarkontroller."

Stein
Som totalt neddopet og nesten lam av isjias smerter fulgte med Per til Rockingham fordi han skulle slippe å reise alene. Så var utrolig hyggelig med varebilsjåføren som parkerte sin Hi-Ace oppå foten hans, og krevde kun en pakke frossen grønnsakblanding (for å ise ned foten) som kompensasjon. 

Frode
Frode har kjøpt en GS, beskrrevet som en gedigen designfiasko fra ende til annen. Men Frode går lenger, han kjøper en sykkel til spottpris der eieren har lagt sjela si i å gjøre sykkelen enda styggere ved kjøring året rundt i saltlaken i Bergen. Frode er ikke typen til å vise seg frem foran cafevinduet eller i depotet, såkalt "wannabecool." Her er det funksjon og kjøring som gjelder, det er Cool.


----------------------------------------------------------------------------------------

SESONGAVSLUTNINGEN 2005
"HERE WE GO AGAIN"

    

For 9. gang avslutter vi en Skybiker sesong. Den 12. november braker det løs i de samme lokalene som i fjor. Invitasjonene er i posten eller i mailboxen din, og har du ikke fått noe er det fordi sekretariatet ikke er oppdatert på din nye adresse. Har du ikke hørt noe - spør.

Vi satser som før på et løst og ledig arrangement der kunsten å nyte en halvliter er langt viktigere enn å kjøre motorsykkel. Midgard MC gleder seg allerede, vi har fått opplyst fra den kanten at Skybikere ligger i tet når det gjelder å beherske denne grenen. 

Nok en gang er vi altså favoritter. 

Glem ikke at vi også i år må nominere våre helter. I alle gilde foreninger er hedersbevisninger på sin plass, og du har nå sjansen til å gi en oppmerksomhet til en du mener fortjener dette. Er du beskjeden eller ønsker å stemme på deg selv (det har skjedd tidligere) selv kan du gjøre dette anonymt. Vil du se hvem som har vunnet priser før - sjekk deltagerlisten.

Spaceman Zpiff prisen - SPACEMAN OF THE YEAR AWARD   
Prisen tildeles for overraskende og/eller plutselig oppståtte rundkast, utkjøringer, påkjørsler, lavflyging eller annen litt klønete aktivitet – på eller i nærheten av MC, på eller utenfor vei eller bane. Har det skjedd mer enn en gang på en dag, scorer vedkommende høyt. Det legges også vekt på at prisvinneren fortsatt har tilnærmet full førlighet og vettet i behold.

Adrenalinprisen -     BIG RUSH AWARD

For en eller annen MC-relatert hendelse, der juryen mener det sannsynliggjort at vinnerens adrenalinverdier må ha nådd høyder langt over det normale, og at prisvinneren fortjener et klapp på ryggen for sin innsats, uansett resultatet. En enkel kollisjon med bil/fotgjenger/lyktestolpe, etc er dog noe tynt. Personlig skade trekker ned.


Juryens pris -  COOL DUDE AWARD
Prisen
tildeles av juryen etter egen vurdering og forgodtbefinnende, til den Skybiker man mener mest fortjener en pris for et eller annet positivt det siste året. Dette kan f.eks være innsats for felles beste, beste nye uttrykk det siste året, hjelpsomhet for venner i nød, o.l. Rett og slett en pris for å være kul, og mulighetene er absolutt uendelige.

NOMINER DINE HELTER I GJESTEBOKEN. BRUK TRÅDEN SOM STARTET 5.OKTOBER  OG GÅR VIDERE TIL SESONGAVSLUTNINGEN!!!


---------------------------------------------------------------------------------------
                                   SESONGAVSLUTNINGEN 2004
                                     
"EN VERDIG AVSLUTNING"

Nok en gang et prikkfritt arrangement i Skybiker regi. De var i alle fall godt fornøyd bak bardisken i Midgard MC, og ikke så lite rørt over å få vårt offisielle godkjenningsstempel "Authorized Skybiker Approved Drinking Facility".  

Ettersom juryen (sannsynligvis på grunn av sin overstadig høye promille) bare delvis "opplyste" fra scenen om hvorfor folk var nominert, tar vi her med vinnerne og en kortversjon om disse:

                 SPACEMAN SPIFF 2004 =  Bergan
             Tildelt f
or krasjing av lånt MC på Rudskogen.
Mens den uvitende og nervøse eier trodde at hans flotte Suzuki var på en liten snartur i Vestfold, lå den i stedet i grusen med hjulene i været på den andre siden av fjorden. Nærmere bestemt i Slakteren på Rudskogen, der den hadde havnet etter en spektakulær highsider. Bergans svar på hva som skjedde vil for alltid være en klassiker: ”Suddenly, the formation came up and took me out.”


                         BIG RUSH   =  Oscar
          Tildelt for svev i lav høyde med touch and go. 

"Første del av svevet gikk greit, altså selve satsen og det å forlate salen. Jeg tror allikevel jeg kom litt skakt ut, da det første nedslaget var preget av at føttene verket etterpå. Den andre delen av svevet startet med en elegant "touch and go" landing på grusveien, og fortsatte deretter i fint driv videre ut i norsk natur, liggende reglementert på rygg, med bena samlet og hendene langs siden. Etter landingen beholdt jeg øynene igjen, mens sansene ble brukt til å kjenne etter om alle vitale deler som armer, ben o.l. var på plass. Så ble hodet sjekket."


                     COOL DUDE        =  Petterøe
            Tildelt for overgangen fra Sofa til R-sykkel
Etter tusenvis av komfortable kilometer mellom putene i sofaen våget Petterøe 1 2004 spranget over til en effektsterk ZX-9R. Hans feilfrie progresjon og håndtering av 140 nye hester uten så mye som å lukte på sandfellene verken på Våler eller "Rudbanen" har imponert juryen så mye at vi for første gang siden 2002 velger å dele ut prisen.   

                        VI GRATULERER VINNERNE! 

En spesiell takk til juryformann Per "Smoothface" Dynestøl, jurymedlemmene Stein og Nils for innsatsen. En spesiell takk rettes også til Henning og Oslo Nye teater for lys og røyk på scenen.

Statistikkavdelingen startet i morges opp sine regnemaskiner, og kan opplyse følgende: 27 Skybikere og fire gjester møtte opp (10% opp fra i fjor), mens konsumet falt til 143 liter øl,  tilsvarende 287 halvlitere. Dette er bare 4,62 liter pr. snute, en reduksjon på 7% fra i fjor, og ned hele 9% fra 2002.

Noe av forklaringen på reduksjonen skyldes den listige kidnappingen av Røeden, som etter å ha blitt fortalt at klokken var 0200 lot seg geleide inn i en ventende bil. Da de passerte Asker på vei sydover oppdaget han til sin bestyrtelse at klokken kun var 1130. Han var fortsatt i sjokk sent søndag kveld. 

Vår filmanmelder opplyser at årets film stort sett ble godt mottatt, selv om Røeden klaget over en "lang periode" (5 min, 27 sek) der han selv ikke kunne sees på lerretet. Uansett ble alle filmer revet bort, og tegningslisten for ekstra kopier ble også full.

Oppsummering er at dette var en verdig sesongavslutning, gjennomført med "stil". Eller som Frode Isaachsen fortalte redaktøren så treffende på søndag: "Peter, jeg har ikke sett deg så dritings siden vi var i Gamlebyen." Det var i 1974, og to mann havnet i fyllearresten etter å ha sovnet i et sykkelstativ. 
Mission accomplished!
<< tilbake