Klikk for større bilde
GSX1100
En historie om min 6. motorsykkel.

MC-sesongen hadde gått fløyten etter tyveriet av min 82 modell GSX1100. Den som dere har hørt ble stjålet etter bare 7 dager i mitt eie. Akkurat den sommeren som hadde det beste været i manns minne.

Det tok hele to måneder før forsikringsoppgjøret var i boks og ny MC (1986 GSX1100 EF) kunne kjøpes. I september ble jeg invitert på sesongavslutning i den lokale MC-klubben. Invitasjonen kom fra en kar som het Harald, han kjørte ofte i sakte fart rett frem og vinglet veldig fra side til side. Så ga han på i svingene, og satt da helt på skeive med det ene kneet stikkende rett ut til siden. Høstavslutningen i klubben viste seg å være en kort tur til en parkeringsplass i Lommedalen, med svært bål, grilling og en god del frysing. Deretter skulle de kjøre til noe de kalte ”stripa”, fordi det sikkert ble for sent for å kjøre til ”grava”. Dragsterkjøring og kirkegårder? Merkelig gjeng, jeg følte meg litt utafor.

Da våren kom, ringte en kamerat og spurte om råd. Han skulle ha seg sykkel etter et langt opphold, og lurte på om en Suzuki GSX1100EF var bra. Under mottoet ”den beste sykkelen jeg har hatt er den jeg har nå” svarte jeg at jo da, den var helt topp og den kunne han bare kjøpe. Noe han også gjorde.

På en fest vi havnet på kom vi i snakk med en Ducatist om våre nye MC’er og hvilke som var best. Det hender jo man gjør det av og til, og tullpratet øker som kjent i takt med at halvliterne helles innpå. Vi to med Suzuki mente nemlig at en Ducati kanskje kunne henge på i svingene, men ikke i aksen, da Suzukien dro så voldsomt at skuldrene kunne komme ut av ledd. Min venn på Ducati ble overmåte provosert av dette, det var det verste tullet han hadde hørt i sitt liv. Han kunne dra forbi på bakhjulet mens han sto på fothvilerne og pelte seg i nesa. Der og da ble hansken kastet, vi ble utfordret til duell, det var bare å si tid og sted.

Med hjelp av klarsynet som følger etter halvliter nr 10 fant vi ut at det måtte bli Lierbakkene, det eneste stedet vi kom på i farten med plass til tre sykler i bredden. Fullt pådrag fra bomstasjonen retning Oslo, gjennom svingen og opp bakken. Førstemann inn i tunnelen var vinneren. Vi ble enige om etterfølgende tirsdag klokken seks, og tok hverandre i hånden på det.

Det ble dagen derpå i dobbelt forstand. Etter hvert som jeg kom til sans og samling demret det i min omtåkede hjerne at denne duellen var en dårlig ide. Med bange forutanelser dro jeg den tirsdagen rett fra jobben og møtte opp som avtalt klokken seks, men der var det ingen kompis på Ducati. Ha! Hva var dette for kylling?

Ikke så rent lite lettet kjørte jeg bort til bommen og dro på ”litt” for å se hvordan dette ville arte seg i praksis. Vel gikk EF’en bra rett frem - de store Suzukiene har et vanvittig bånndrag - men i sving med høy fart, huttetu! Med myk stålramme, slapp forstilling og sigen bakdemper kom den i svingninger som en sjøsyk gyngehest. Det var bare å stenge gassen rolig av og håpe på at tingene kom under kontroll av seg selv.

For et idiotisk påfunn! På den lange sletta før svingen ville vi sikkert hatt minst 200, og vi måtte tatt svingen med kneet nedpå, full gass og det midt i ettermiddagsrushet! Men i all biltrafikken lot det seg selvfølgelig ikke gjennomføre, og like bra var det.

Dagen etter var Ducatisten på telefonen:

Ducati: "Hvor ble det av deg på tirsdag, a’? Hva er dette for slags pinglestreker? Mygget du ut, eller?"
Suzuki: "Hva er det du mener – jeg var der jeg! Presis klokka seks."
Ducati: "Tullprat, her står jeg opp midt på natta for å rekke frem til klokka 6, også er det ingen der!"
Suzuki: "Du – jeg var der klokka 6 på ettermiddagen, jeg ..."
Ducati: "Ettermiddagen? Så du skulle liksom gjøre dette midt i rushtrafikken, du?"
Suzuki: "Eeeh…."

Moralen i denne historien må vel være:
Neste gang du sitter og skryter over egen og sykkelens fortreffelighet over en halvliter eller 10, ikke inngå noen veddemål og for all del aldri, aldri ta en kompis i handa på noe! Det er nemlig ikke sikkert at din underbevissthet redder deg, slik min reddet meg……..


<< tilbake