Klikk for større bilde
Tronds drøm om 
Babe and Bike
Klikk for større bilde
Håkons drøm om
Bike and Babe
Klikk for større bilde
Men, som ofte her i livet er virkeligheten en annen
Klikk for større bilde
Ebbe glir av klippen over
Maglan. 250m til impact, 5 sek frittfall er normalt.
Klikk for større bilde
Håkon klar for exit.
Klikk for større bilde
Håkon i svevet.
Klikk for større bilde
Og høyden, den er 150 meter - groundrush! Fra Lauterbrunnen i Sveits.
Klikk for større bilde
Tøffere enn toget! Sølve og Holter cruiser rundt..
Dette var ingrediensene til Boxer Powers`s Europaturne 2001. T. Holter med BMW R1150GS, Ebbe III med BMW R80GS, Sølve S med Honda VFR750 og Håkon H med BMW R1100GS satte kursen sørover i begynnelsen av august. Første etappe sørover var ned til kaia for å nå Kielferga. Ikke så langt, men før bikene var blitt kalde var vi blitt varme i trøya. Slitne var vi også da vi dro av ferga, sånn passe klare for 100 mil nedover Tyskland dagen derpå. Litt senere og midt i et jævlig regnevær klarte Sølve, heldigvis i liten hastighet, å kjøre på Håkon bakfra, slik at Sølve velta midt på autobahn. Dette skapte litt kaos, noen riper i plastikken (det er jo vanskelig å unngå siden VFR’en er en plastikklump), og en såret stolthet. Uansett, regnet fortsatte, milene gikk unna og Moseldalen forsvant i det fjerne. Vi nådde nesten Luxembourg denne første transportdagen.

Ny dag, bedre vær og vi feide gjennom Luxembourg på null tid, sidedekslet til Ebbe forsvant som en frisbee i 130km/t og vi havnet tilslutt i Viaduc des Fades i Frankrike som planlagt. Viaduc des Fades en en gammel jernbanebru fra 1901 på ca. 130m høyde. Planen var å hoppe mye fra denne brua, siden landingsområdet skulle være bra. Trond snakket om sandels, uten hjelm og paddings. Som vanlig stemte ikke dette med virkeligheten. Trangt, steinete, mye trær, ingen alternativer utenom elva, gjorde hoppet litt annerledes enn beregnet. Håkon hoppet først, dro på ett bra fritt fall, hang litt lavt og nådde ikke frem og landet i elva. Nestemann var Ebbe. Kort fritt fall, bra åpning, sneiet tretoppene og landet bra. Trond var sistemann. Kastet piloten raskere enn Lucky Luke, men off-heading åpning, korrigeringer og påfølgende høydetap førte til at Trond raste inn i krattskogen som en løpsk torpedo. Alt gikk vel for alle, men pumping av hopp fra dette stedet ble utsatt til en annen gang.

Neste etappe gikk til Maglan i Frankrike, ikke så langt fra Chamonix. En flott klippe rett over byen, med stort landingsområde. 4-6 sek. fritt fall er perfekt fra dette stedet. Vi bodde i en liten by oppe på fjellet. Kun 10 min. gange i nedoverbakke fra hotellet til exit. Kan ikke bli bedre. Hoppet er flott og visuelt, med bar rett ved landingen. Hvert hopp ble avsluttet med pastis og øl og deretter taxi opp til fjellbyen.

Mere kjøring på jakt etter nye hoppsteder. Vi dro over noen flotte alpepass til Sveits og havnet i Lauterbrunnen. Dette er et lite sted rett ved Wengen med fjellet Eiger som fantastisk bakgrunn. Lauterbrunnen ligger i en dal med stupbratte fjellsider. Vi hoppet mye fra 4 forskjellige exitpunkter, inkludert et hopp kun noen få føtter fra en foss. Kjempemessig. Alle landingsområdene var store og med kun kort avstand til campingplassen hvor vi bodde. For å komme opp til exitpunktene tok vi blant annet gondol og tog. Enkelt billig og raskt. I tillegg møtte vi flere hoppere fra Australia, USA, Tyskland og S-Afrika. Alt i alt en liten base-boogie.

Siste hoppsted på ferden var en bru på 127 meter Tyskland. Den eneste ulempen var at denne brua var på autobahn, sterkt trafikkert og overvåket. Løsningen iflg Doris, vår tyske hoppvenninde, var å hoppe om natta. Midt i mørket sneik vi oss ut på autobahn, krøyp som kommandosoldater langs rekkverket og smatt over rekkverket ned på en liten list på utsiden av brua. Så stod vi der i mørket. 4 hoppere på rekke og rad, med ett bein på lista, en arm rundt rekkverket og ute av syne for all trafikk. Hoppet kl. 23:30 rett ut i mørket, med kun en 40 vatts lyspære ved landingsormåde som lyskilde. Utrolig flott og spennende.

Dette var hoppingen for denne gang og kursen ble satt nordover. Vi kjørte gjennom Tyskland til Danmark og Helsingør. Party, Carlsberg og Kim Larsen konsert før ferden gikk videre til Sverige og hjem.

For å oppsummere årets BoxerPower tur:
5000 km. på bikene
15 basehopp per person (utenom Sølve)
7 forskjellige objekter i 3 land (Tyskland, Frankrike og Sveits)
1 nattbase
0 sex


<< tilbake